Activitati pentru Tine si Pisica ta

In acest articol vom explora e serie de activitati pentru tine si pisica ta

Este un mit faptul că pisicile trebuie să iasă afară pentru a fi fericite. Joaca zilnică cu pisica, prin activități sau jucării, îi vor satisface nevoia de a vâna și îi vor stimula gândirea, ajutând-o să se mențină sănătoasă și fericită.

Am pregătit o listă de activități care te vor ajuta să îi oferi pisicii tale modalități de a-și exersa abilitățile și de a-și stimula instinctele native.

1. O PISICĂ OBOSITĂ ESTE O PISICĂ FERICITĂ

Pisicile sunt atleți înnăscuți și este foarte ușor să aibă un comportament deviant, dacă nu își consumă excesul de energie. Vestea bună este că există o gamă variată de jucării care ajută la consumarea energiei și sunt foarte distractive. Există jucării sub forma de șoricei, undițe cu pene, jucării care se mișcă prin casă, jucării cu laser sau sunete, exact ce ai nevoie pentru a stimula instinctul de vânător și urmăritor al pisici tale. Vezi aici o gamă variată de jucării.

2. ANSAMBLURI DE JOACĂ

Pentru a avea un loc doar pentru ea, ansamblul de joacă reprezintă locul ideal unde pisica se poate juca și odihni, în același timp. Un ansamblu de joacă reprezintă o modalitate ideală de a-și exersa instinctul de cățărare,  de a-și consuma energia și de a se odihni. Acestea sunt de cele mai multe ori, construite pe verticală, pentru a oferi spațiu în casă. Dacă este plasat lângă o fereastră, este și mai bine deoarece pisica se poate odihni și privi la geam.

3. GUSTĂRI DISTRACTIVE

Dacă spațiul îți permite, plantează iarba pisicii într-un colț al casei și las-o să se joace și să se bucure de ea. Iarba pisicii are un rol important in digestie și reprezintă o activitate distractivă si delicioasă pentru pisica ta. În cazul în care spațiul nu iți permite, poți să o plantezi într-un bol.

4. UN MEDIU POTRIVIT PENTRU PISICA TA

Atunci când stau în casă, pisicile au tendința de a se îngrășa dacă nu au activități care sa le ajute să își consume energia. Dacă reușești să îi oferi pisicii tale un mediu potrivit și aveți activități împreună, acest lucru poate fi evitat.  Mai jos am enumerat câteva din lucrurile indispensabile pentru confortul pisicii tale:

  • Asigură-te că are spațiu de mișcare acordându-i acces în mai multe camere în care să se poată plimba;
  • Pregătește-i mai multe locuri în care se poate odihni, atât pe jos cât și pe pervazul geamului, pentru a face mișcare de la unul, la altul;
  • Oferă-i cât mai multe locuri în care să își ascută gheruțele și să își întărească musculatura. În acest fel eviți zgârierea mobilierului;
  • Nu uita să îi pregătești litiera și să o cureți zilnic, pentru a-i oferi un confort sporit. 

Ai intrebari legate de Cresterea Pisicii Tale tale? Echipa de Profesionisti de la Avangarde Vets te poate ajuta:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Scroll to Top